Terci de ovaz cu banane si scortisoara




In goana dupa retete cu ovaz, am ajuns la micul dejun traditional al britanicilor, porridge, sau mai simplu spus, un terci facut din ovaz si lapte, la care se adauga dupa preferinta o multitudine de smecherii care sa-l faca mai consistent, mai dulce, mai interesant si hranitor. Miere, sirop de artar, fructe, seminte, nuci, mirodenii, etc.
Aceasta reteta este o adaptare dupa o varianta propusa de Jamie Oliver si mie mi-a placut foarte mult, incercati-o si voi la micul dejun, sunt sigura ca veti fi placut surprinse/surprinsi.


 Porridge with bananas and cinnamon







200 gr fulgi de ovaz
750 ml lapte
un praf de sare
2 banane coapte
o mana fulgi de migdale sau de cocos( cocos proaspat)
o lingurita scortisoara
2 linguri seminte de mac
2-4 linguri miere
o mana de stafide

Se pun fulgii si laptele impreuna cu sarea intr-o cratita, la foc mediu.

Se lasa sa dea in clocot si se tine pe foc 5-6 min, amestecand continuu pentru a obtine un terci cremos.



Pentru a obtine consistenta dorita dupa caz, se mai adauga lapte, sau se mai tine putin pe foc.
Se decojesc si se feliaza bananele.
Se pun migdalele sau fulgii de cocos intr-o tigaie pe foc, la temperatura medie si se lasa pana ce devin usor aurii.Se adauga scortisoara, jumatate din semintele de mac si miere.
Se serveste terciul amestecat cu compozitia din tigaie. Se decoreaza cu felii de banane, seminte de mac, stafide si topping de miere sau sirop de artar.

Comentarii

Unknown a spus…
Cred ca e un deliciu, n-am mancat niciodata dar imi imaginez gustul bun!
Gabriela a spus…
Un mic dejun foarte sanatos si foarte gustos!
Adnia a spus…
chiar e gustos, desi eu mereu aveam impresia ca terciul acesta nu are un aspect prea atragator...daaaaaaaaaaaar cu putina imaginatie, e fenomenal si sanatos!
Haplea a spus…
Nici eu nu am mancat , dar trebuie sa fie bun!O seara minunata!
pansy a spus…
interesant ! seamana la textura cu coliva.
Cristina's World a spus…
Buna ziua!
Cristina's world si eLady.ro te invita la concurs! Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati acest link: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2012/10/concurs.html
Mult succes!
kamrul hasan a spus…
i was the looking for the same and related info, what you describe on your article. And found you through google search. Its helps me a lots and i understood that you are one of skill article writer/ blogger. I have book marked your blog and hope to visit again to learn more. Thanks for your valuable efforts and time.
Craita a spus…
Dear Hasan, I am very happy that u have found the article in which you were interested in on my blog:) I would really like if you came back and try some original Romanian recipes!

Postări populare